• MOOI HOEFT NIET DUUR TE ZIJN!
  • GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG
  • GRATIS VERZENDING VANAF €30,00
  • NU OOK VERZENDING NAAR BELGIE

Wat is de juiste lengte voor een halsketting?

De juiste lengte voor een halsketting is vooral een kwestie van smaak maar je outfit heeft daar ook een mate van invloed op.

Welke lengtes zijn gangbaar?

  • Halskettingen van 38 - 40 cm

Halskettingen van deze lengte zitten strak om de hals. Deze halskettingen vallen onder de categrotie chokers en worden meestal gemaakt van rocailles kralen. Deze lengte is bijvoorbeeld geschikt om te dragen bij een t-shirt of tuniek met een wat hogere ronde hals.

 

  • Halskettingen van 42 cm

Halskettingen van deze lengte hangen kort in de hals. Ook deze vallen in de categorie chokers, deze worden dan ook vaak van rocailles kralen gemaakt maar ook van andere kralen die net even wat groter zijn. Bijvoorbeeld glaskralen of glasparels van 5 mm. Deze lengte halsketting is ook zeer geschikt om te dragen bij een t-shirt of tuniek met ronde hals.

 

  • Halskettingen van 45 cm

Halskettingen van deze lengte hangen los in de hals en kunnen van verschillende soorten kralen gemaakt zijn, ook kunnen de kralen wat groter zijn dan bij de chokers. Deze halskettingen kun je bijvoorbeeld dragen bij een t-shirt of tuniek met een korte V-hals of blouse die open is tot aan het decollete.

 

  • Halskettingen van 50 cm

Halskettingen van deze lengte hangen laag in de hals, tot het begin van het decollete. Dat maakt deze halskettingen vooral geschikt voor t-shirts en tunieken met een lagere V-hals of een blouse waarbij het decollete net wat lager is dan de lengte van de halsketting. 

 

  • Halskettingen van 60 cm

Halskettingen van deze lengte hangen op de borst. Als de halsketting van kralen is gemaakt dan gaan de maten van de kralen over het algemeen vanaf 6 mm. Maar wat ook leuk is, is om bijvoorbeeld een halsketting met rocailles kralen van 100 cm. Deze kan je 2x om de hals doen, zodat je een korte en lange halsketting heb. Deze lengte kan bij elke outfit gedragen.

 

  • Halskettingen van 80 cm

Halskettingen van deze lengte hangen laag op de borst en is uitermate geschikt voor bij een top of jurk. Op deze manier is de halsketting een echte eye catcher.

 

Hierboven worden een aantal suggesties genoemd welke lengte waar bij past, maar dit is natuurlijk geen regel. Het gaat er om wat jij mooi/leuk vindt om te dragen en waar jij je het prettigst bij voelt. Zie het als een verlengde van je outfit, als jij je er senang bij voelt dan is het goed.