• MOOI HOEFT NIET DUUR TE ZIJN!
  • GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG
  • GRATIS VERZENDING VANAF €30,00
  • NU OOK VERZENDING NAAR BELGIE

Wat zijn rocailles kralen?

Rocailles zijn kleine kraaltjes in verschillende kleuren en maten. De kralen zijn vooral geschikt voor de meer minimalistische sieraden die je vaak bij een wat groter sieraad, een horloge of een brede armband kan dragen.
Waar deze kralen ook heel geschikt voor zijn, zijn de 3 (of 4)-in-1 sieraden. Bijvoorbeeld een halsketting, die eigenlijk uit 3 halskettingen bestaat waarvan elke halstkettng een ander kleur heeft, de 3 kleuren complementeren elkaar natuurlijk. Zo krijgt de halsketting net iets meer volume en het creeert een speels effect. Dit geldt niet alleen voor halskettingen maar ook voor armbanden en oorbellen. Zo kan je de zowel de halsketting, armband en oorbellen met meerdere outfits combineren. Rocailles kralen zijn bij uitstek zeer geschikt voor choker halskettingen.

Wat is de oorsprong van rocailles kralen en van welk materiaal zijn ze gemaakt?
De rocailles kralen bestaan al een aantal eeuwen, zeker al van af de 15 eeuw, waarbij de basis in Italie ligt.
De kralen zijn van glas gemaakt en werden vroeger dan ook in een glasblazerij gemaakt, dit verklaart ook de verschillende diktes en grootes van de kralen. In deze moderne tijd worden de meeste kralen met machines gemaakt waarbij elke kraal hetzelfde formaat heeft. Dit zijn de zogenaamde DQ (designer quality) rocailles kralen.