• MOOI HOEFT NIET DUUR TE ZIJN!
  • GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG
  • GRATIS VERZENDING VANAF €30,00
  • NU OOK VERZENDING NAAR BELGIE

Wat is een macrame armband?

Macramé is een handwerktechniek, waarmee je  door middel van het knopen van draden patronen kan maken. Het is een Arabische techniek die al in de 14e eeuw ontwikkeld is. De Arabieren maakten de prachtigste wanddecoraties met de macramé techniek.

Deze techniek wordt ook gebruikt voor het maken van armbanden. Voor het maken van deze armbanden wordt gebruik gemaakt van macrame draad, dit is dikker dat boorduur draad en heeft een mooie glans. In de loop der tijd zijn er verschillende manieren van knopen bedacht en het gebruik van het aantal draden is niet aan een maximum onderhevig. Hoe meer draden er gebruikt worden hoe dikker de armband wordt.

Ook de keuze in het aantal kleuren is vrij. Het gebruik van 1 kleur komt wat rustiger over en is bijvoorbeeld geschikt om bij een wat drukkere outfit te dragen. Het gebruik van meerdere kleuren geeft een speelser effect en kan voor net even voor dat extra beetje oempf zorgen bij je outfit. 

Wat ook een extra oempf kan geven aan de macrame armabnd is het verwerken van letterkralen, rocailles kralen, facetgeslepen kralen of bedels. 

 

Wanneer draag je een macrame armband?

Een macrame armband is het leukst om te dragen tijdens de lente en de zomer. Staat leuk bij een zomerjurk voor als je wil flaneren aan de boulevard. Of je draagt de armband bij een dagje strand. Maar let op!! Het is niet verstandig om met sieraden om te gaan zwemmen. De kans op verlies is groot en het heeft een negatief effect op de kwaliteit.